Texels Kookboek - Vegetarische Zuurkoolstamppot

Ingrediënten
750 gr aardappelen 500 gr zuurkool 175 gr quornstukjes olie
1 hele prei 250 gr kastanje champignons ½ tl tijm 150 gr mosterdkaas (dikke plak)
2 appels

Hulpmiddelen
kookpan 2x wok snijplank mesje

Voorbereiding

Marineer de quornstukjes.
Snijd de prei in ringen en was deze goed. Laat daarna uitlekken.
Snijd de kastanjechampignons in vieren.
Verwijder de klokkenhuizen van de appels, maar laat de schil zitten.

Bereiding

Kook de aardappelen gaar. Kook de zuurkool 10 minuten en laat deze uitlekken.

Bak de gemarineerde quornstukjes in wat olie in de wok goudbruin. Voeg de prei, de kastanjechampignons tijm toe en bak ze 4 minuten mee.

Snijd de plak mosterdkaas in dobbelsteentjes. Snipper 2 appels met schil. Doe de uitgelekte zuurkool en de appelstukjes bij de quorn.

Stamp de aardappelen grof en schep ze met de kaasblokjes door de zuurkool in de wok.

Serveertip

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 30 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!